Dyrskuet

Dyrskuet bliver afholdt i August, men den eksakte dato varierer fra år til år.

Historie

Børnedyrskuet i Borup blev afholdt første gang i 1976.
Skuet har været drevet igennem alle årene af Skovbo Y’s Men’s Club som derigennem har haft en hovedindtægtskilde til foreningen med det formål at kunne uddele midler til støtte til foreninger i lokalområdet for børn og unge.
Skovbo Y’s Men’s Club stod desværre i den triste situation som mange andre også oplever, at det er svært at opdrive ildsjæle og derved sikre yngre kræfter i foreningen.

KFUM Spejderne i Borup har gennem de sidste 15 år trofast støttet op omkring børnedyrskuet ved gratis at bage pandekager og lave aktiviteter for de besøgende. Denne vedholdenhed er blevet belønnet med, at vi som spejdergruppe nu har fået hele børnedyrskuet overdraget efter en kort overgangsperiode.

Børnedyrskuet er mere end kun et sted, hvor børn og unge kan udstille deres kæledyr, det er også et arrangement for alle i lokalområdet som har lyst til at mødes og hygge og være sammen om denne fælles oplevelse. Udstillerne kan få lov til at vise deres viden om pasning og pleje af deres kæledyr og samtidigt også deres kærlighed til dyret.
Her udstilles lige fra vandrende pinde, til høns, kaniner, hunde, katte, får og heste. Der er ingen begrænsninger på hvilke dyr som må deltage og diversiteten er lige så stor som børnenes glæde og stolthed ved dyret.
Alle udstillede dyr belønnes med en medalje og et diplom som de stolte børn kan tage med hjem som et minde om dagen – uanset om det er en udstillings- en ærespræmie eller en af de eftertragtede vandrepokaler.

De lokale foreninger har ved arrangementet et display for deres aktiviteter – både gennem stande med informationsmateriale hvor gæsterne kan afprøve aktiviteten, men for flere af foreningerne også ved fremvisning i ringen som en del af dagens underholdning.

Som løbende aktiviteter findes bl.a. minigolf, flødebollekast, ponyridning udover de stande hvor virksomheder og handlende i byen og resten af kommunen har salg, konkurrencer, tombolaer og meget mere. Her er lige fra kaninagility, gymnastik- og springopvisninger, modelflyvning, dans, hundeopvisning og andre hyggelige ting.
Som yderligere krydderi på underholdningen, har vi udgifter til tryllekunstner, åbningsorkester og hoppeborg.

Lokalområdet støtter fantastisk op omkring arrangementet. Både de lokale handlende og virksomheder som udlåner materiel gratis eller sponsorerer dette men også frivillige kræfter udover os som arrangører, som troligt kommer og hjælper med i det store opstillings- og nedtagningsarbejde som er i dagene op til og efter skuet.

Skuet besøges af ca. 900 voksne og 500 børn.